Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Lupu comentează propunerea PLDM privind organizarea negocierilor PUBLICE

29 apr. 2013,, 15:16   Politică
4449 8
Foto: timpul.md
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, se opune inițiativei PLDM care prevede că negocierile pentru formarea unei majorități parlamentare trebuie să fie publice. În cadrul unui interviu pentru PRIME, Marian Lupu a declarat că asemenea negocieri mai degrabă ar perturba situația, citează NOI.md.

„Negocierile se petrec în liniște, pe așezate, iar la sfîrșit sînt anunțate pe o manieră publică. Dacă PLDM va insista să transforme aceste negocieri într-un reality show, noi nu ne vom opune. Înclin să cred că această idee vine doar să mimeze procesul de negocieri și că această pretinsă transparență reprezintă doar dezbateri electorale, concepute ca o parte componentă a strategiei de a duce țara la alegeri anticipate”, a menționat Lupu.

De asemenea, fostul spicher a declarat că procesul de negocieri privind crearea unei majorități parlamentare trebuie să fie rapid și eficient, pe o durată nu mai mare de 10-15 zile. “Cei care vor întinde din timp se vor face responsabili de perpetuarea crizei și de declanșarea anticipatelor”, a opinat Lupu.

De asemenea ex-președintele Parlamentului a declarat că rezultatul negocierilor depinde de PLDM. “PLDM are în față o alegere – ori să meargă la formarea unei majorități parlamentare, ori să meargă împreuna cu PCRM, lucru care va duce la blocaj, situație de incertitudine și alegeri anticipate”, a subliniat Lupu.

Întrebat cum ar trebui să trateze cetățenii situația actuală din politica moldovenească, Lupu a spus că ”cetățenii trebuie să înțeleagă că în țară este o profundă criză politică”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?