X 
Cutremure stiri: 502

Lupu: Filat și Voronin au făcut un acord

3 mai. 2013,, 16:22   Politică
4662 5
Fotо: noi.md
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, consideră că proiectele votate de PCRM și PLDM sînt orientate spre declanșarea alegerilor anticipate. În cadrul unei conferințe de presă, Marian Lupu a spus că acest vot nu este întîmplător, menționînd că între cele două partide există un acord în acest sens, relatează NOI.md.

“Acest acord este între Filat și Voronin. Astfel, s-a convenit cine și cu ce proiecte vine. Acest acord este bazat pe un subiect. Filat i-a promis că aceste acțiuni sînt făcute în contextul alegerilor anticipate. Sînt lucruri mult prea evidente. Există vizibilitatea unui scenariu comun, care este pus în acțiune”, a spus Marian Lupu. De asemenea, el a declarat că „Vlad Filat nu va rezista fără funcție un an și jumătate” – ceea ce denotă că PLDM se pregătește pentru anticipate.

Totodată, Marian Lupu a criticat abrogarea, dar și adoptarea de astăzi a proiectelor cu votul PCRM și PLDM. Referindu-se la abrogarea legii privind sistemul electoral mixt, Lupu a spus că acest lucru îi împiedică pe deputați să fie mai responsabili în fața alegătorilor. Referitor la proiectele privind transferarea CNA-ului în subordinea Guvernului, Lupu a spus că “deciziile sînt dictate de intenția de a închide toate dosarele de rezonanță deschise pe numele unor miniștri”.

”Daca în următoarele zile vor veni semnale, PD le va examina cu multă atenție. Noi însă nu avem de gînd să fim prinși în cursa pe care vrea să ne-o întindă PLDM. Un fel de reality show”, a spus Lupu.

Președintele PD a mai adăugat că, din cauza situației actuale din țară, este pus în pericol viitorul european al Republicii Moldova. ”Există pericolul ca aceste negocieri să fie oprite. Se discută stoparea principiului more to more”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав