Cutremure stiri: 506

Voronin despre crearea coaliției PCRM – PLDM

4 mai. 2013,, 01:54   Politică
19656 7
Foto: hotnews.md
Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, neagă faptul că formaţiunea pe care o conduce ar fi ajuns la o înţelegere cu Partidul Liberal Democrat în direcţia formării unei coaliţii sau alianţe de guvernare.

„Nu se conturează nicio majoritate parlamentară şi nici perspective de a se contura nu există. Pur şi simplu este un răspuns la nedreptăţile votate anterior. Ei au trebuit să se gîndească la consecinţe. Noi ne-am revoltat şi nu putem accepta toate aceste metode promovate pînă acum. Se restabileşte adevărul pentru toată societatea nu pentru un partiduţ sau pentru cineva personal”, a declarat Voronin.

Potrivit lui, comuniștii, care au cerut pauză joi, au analizat situația și au înaintat o serie de proiecte de legi absolut necesare pentru țară. Răspunzînd la întrebarea cu privire la inițiativa alegerii președintelui parlamentului, Vladimir Voronin a declarat că proiectele sînt examinate în ordinea stabilită.

- Poate vom ajunge și la alegerea președintelui parlamentului. Vom decide ce să facem. Un candidat pentru funcția de speaker din partea PCRM poate înainta numai plenara partidului. Deocamdată vedem că și Liliana Palihovici se descurcă bine cu aceste responsabilități - a spus Voronin.

Răspunzînd la întrebarea cu privire la sincronizarea înaintării proiectelor de legi și votul PCRM și PLDM liderul comuniștilor a declarat că "acesta este rezultatul indignării față de ceea ce s-a întîmplat recent în parlament".

"Aici este parlamentul unui stat independent şi suveran, nu cazino. Azi pariezi pe o cifră, mâine – pe alta", - a conchis liderul Partidului Comuniștilor.

Amintim că ieri, Vlad Filat de asemnea a negat o eventuală coaliție PLDM –PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав