Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Bărbatul acuzat de asasinarea lui Nemțov și-a recunoscut fapta

19 apr. 2017,, 12:40   Externe
2037 2

În cadrul primului interogatoriu video care a ajuns pe YouTube, Zaur Dadaev a relatat detaliat modul în care a fost comisă crima.

Jurnaliștii publicației „Kommersant” au postat pe YouTube înregistrarea video a primului interogatoriu al fostului comandant adjunct al batalionului cecen „Nord“ Zaur Dadaev – principalul suspect în dosarul de rezonanță privind uciderea politicianului de opoziție Boris Nemțov. În cadrul interogatoriului de două ore el a recunoscut comiterea crimei, precum și a vorbit în detaliu despre incident.

Potrivit lui, motivul uciderii lui Nemțov a fost sprijinul acordat de acesta săptămînalului satiric francez „Charlie Ebdo”, care a publicat o caricatură a profetului Mahomed.

La mijlocul lunii ianuarie 2015 Zaur Dadaev a sosit la Moscova și, în cadrul unei întîlniri „cu băieții”, în discuția despre profet a apărut întrebarea: „Ce se poate de făcut și în ce mod?”.

În perioada 12-27 ianuarie Dadaev, împreună cu complicii săi Beslan Șavanov și Anzor Gubașev, l-au filat pe rînd pe Nemțov. În seara zilei de 27 ianuarie ei l-au urmărit pe politician pînă la un restaurant, de unde acesta a ieșit cu o fată.

Potrivit lui Dadaev, crima nu a fost comisă la comandă, deși pentru lichidarea politicianului i se oferea 5 milioane de ruble.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?