X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Alexei Tulbure: A fost pus începutul epurării instituțiilor statului de elementele criminale

6 mai. 2013,, 09:42   Politică
10103 4
Foto: moldnews.md
Vineri, 3 mai, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului au fost votate la pachet mai multe proiecte de lege de către PCRM și PLDM. Fostul ambasador al Republicii Moldova la ONU și Consiliului Europei Alexei Tulbure a declarat că votul în comun al PCRM și PLDM dă încrederea că în țară va începe procesul de eliberare a statului de elementele criminale care l-au acaparat.

"Acesta este un semn bun, este începutul recuperării sistemului politic, începutul decriminalizării statului. Ceea ce s-a întîmplat – este lucrul despre necesitatea căruia am vorbit demult, este activitatea de epurare a structurilr statului de elementele criminale, plasate acolo de conducerea Partidului Democrat. Faptul că partidul care reprezintă opoziția și partidul care reprezintă puterea, și-au unit forțele, trecînd peste interesele înguste de partid, în scopul de a readuce țara în cîmpul legal, inspiră optimism și încredere ", - a afirmat diplomatul.

Potrivit lui Tulbure acum trebuie restabilit statul de drept și începute pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate, necesitatea cărora nu este contestată de nimeni. Autoritățile care au primit mandatul poporului trebuie să-și suflece mînecile și să facă ceea ce nu s-a făcut în această țară mai mult de 20 de ani de independență: crearea statului de drept, lupta împotriva corupției și dezvoltarea economiei.

"Iar ceea ce s-a întîmplat este prima veste cu adevărat bunî în ultimii patru ani de guvenare a acestei alianțe. Nu se pune problema unei coaliții între PCRM și PLDM, este o activitate comună anticriminală, democratică, fără de care țara nu poate să existe în continuare", - a concluzionat Alexei Tulbure.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?