X 
Cutremure stiri: 502

Trei partide au dat start apariției „forței a treia” în R.Moldova

6 mai. 2013,, 11:54   Politică
9830 8
Foto: inprofunzime.md
Trei partide de stînga – Partidul Regiunilor din R.Moldova, Partidul Socialist și partidul ”Patrioții Moldovei” - au semnat un Acord de colaborare și interacțiune. Potrivit agenției ”INFOTAG”, liderii formațiunilor au făcut acest anunț joi, într-o conferință de presă la agenția ”INFOTAG”.

”De azi, în republică începe numărătoarea timpului apariției unei forțe noi, a treia. Prin semnarea acordului comun cele trei partide creează o platformă pentru formarea de idei și transformarea acestora în soluții viabile, importante pentru societate”, a declarat liderul Partidului Regiunilor, bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

Politicianul și-a exemplificat spusele prin modificările la Legea Curții Constituționale (CC) a Republicii Moldova, pe care experții partidelor le elaborează în prezent.

”Eu consider că CC nu poate și nu trebuie să ia decizii motivate politic (refuzul dreptului de a deține funcția de premier al lui Vlad Filat după semne de corupție – n.r.). aceasta este prima cerință a noastră. Și a doua: persoane cu cetățenie dublă nu pot fi judecători ai CC. În curînd, vom transmite pachetul de modificări parlamentului și vom cere ca acestea să fie adoptate”, a spus bașcanul.

Referindu-se la componenta politică a noului platou de asociere, Formuzal a declarat că aceasta reprezintă ”unirea Moldovei într-un stat unitar prin federalizare, aderarea la Uniunea Vamală Rusia – Belarus - Kazahstan”.

”În Moldova, la flancul stîng al eșichierului politic, va apărea un lider al întregii națiuni care va uni în jurul său populația țării”, a anunțat Formuzal.

Conform spuselor conducătorului partidului ”Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz, acordul este deschis pentru aderarea tuturor formațiunilor politice din republică, cu excepția celor de extrema dreaptă și extrema stîngă.

”Noi sîntem împotriva radicaliștilor care împart bere la acțiuni de protest și a liderilor de partide purtați aidoma ”unui sac cu paie”. Cu regret, există partide de stînga doar prin denumire, nu prin conținutul activității lor”, a afirmat Formuzal.
Reprezentanții celor trei partide au mai declarat că semnarea acordului poartă un caracter neelectoral și nu semnifică începutul pregătirilor pentru alegeri anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав