Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Migranții moldoveni din Rusia vor putea procura polițe medicale

7 mai. 2013,, 14:41   Societate
4965 0
Foto : noi.md
Cetățenii Republicii Moldova care oficial muncesc pe teritoriul Federației Ruse vor putea beneficia de servicii medicale integrale. Acest lucru a devenit posibil datorită programului elaborat de Congresul diasporei moldovenești din Rusia.

”Decizia privind procurarea obligatorie a poliței medicale a fost luată în legătură cu aceea că, în timpul apropiat, în legislația muncii din Rusia vor fi operate amendamente care prevăd că cetățenii străini care doresc să muncească oficial pe teritoriul Rusiei trebuie să posede polițe medicale”, a menționat președintele Congresului diasporei moldovenești, Alexandru Calinin.

În lista serviciilor au fost incluse nu doar vizitele la terapeut, pediatri, stomatologi, dar și repatrierea cetățenilor care nu se pot deplasa de sine stătător și a rămășițelor celor decedați. Prețul poliței variază în dependență de perioada de aflare pe teritoriul Rusiei și serviciile incluse.

”Moldovenii care sosesc în Rusia și se înregistrează la serviciul de migrație pe o perioadă de trei luni poate procura polița la prețul de 10 dolari, cu o primă de asigurare de 2500 dolari. În cazul în care cetățenii moldoveni decid să rămînă în Rusia la muncă, ei pot procura poliță cu un număr maximal de servicii incluse pe o perioadă de 12 luni. Aceste polițe medicale costă 170 de dolari și au o primă de asigurare de 25 mii de dolari”, a precizat Calinin.

Potrivit lui, servicii medicale nu vor fi acordate doar în cazul maladiilor genetice și cronice.

Polițele medicale vor putea fi procurate la companiile de asigurări și biroul Congresului diasporei moldovenești.

Potrivit lui Alexandru Calinin, în prezent, pe teritoriul Rusiei se află 526 de mii de cetățeni moldoveni.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?