X 
Cutremure stiri: 502

Bașcanul Găgăuziei: Funcționarii europnei nu trebuie să se amestece în treburile interne ale unui stat suveran

7 mai. 2013,, 18:01   Politică
3001 0
Foto : gagauzinfo.md
Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, consideră că declarațiile consilierului președintelui României, Iulian Chifu, privind deciziile adoptate de Parlamentul Republicii Moldova vinerea trecută au fost făcute în grabă și sînt nechibzuite. Formuzal a făcut această declarație, astăzi, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al autonomiei.

Potrivit lui Formuzal, asemenea declarații pot fi calificate drept un amestec grosolan în treburile interne ale unui stat suveran. ”Funcționarii europeni fac declarații nechibzuite, fără a pătrunde în esența situației din Moldova, unde are loc un proces normal de însănătoșire politică, combatere a mafiotizării și luptă cu clanurile oligarhice. Dacă lucrurile vor continua în această direcție, în scurt timp vom fi mult mai aproape de Europa și standardele europene”, consideră bașcanul.

Totodată, Formuzal a subliniat că funcționarii din UE nu fac declarații atunci cînd liderii unor formațiuni politice pledează pentru lichidarea statalității Moldovei. ”Atunci cînd Ghimpu și Pavlicenco se pronunță pentru lichidarea statalității moldovenești în Europa nimeni nu observă acest lucru”, a subliniat liderul de la Comrat.

Amintim că, pe 3 mai, Parlamentul Moldovei a adoptat, cu votul PLDM și PCRM, o lege care permite inițierea moțiunii de cenzură judecătorilor Curții Constituționale. Consilierul președintelui României pe probleme de strategie, securitate și politică externă, Iulian Chifu, a declarat că această decizie denotă nerespect față de instituțiile statului și compromite integrarea europeană a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав