Cutremure stiri: 504

Voronin: Alegerile anticipate sînt singura soluție

7 mai. 2013,, 19:40   Politică
3688 0
Foto: ghimpele.ro
Declaraţia a fost făcută, marţi, 7 aprilie, de preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferinţe de presă, vorbind despre intenţia guvernanţilor de a soluţiona problemele statului evitînd alegerile anticipate, relatează omg.md.

Potrivit lui Voronin, în situaţia în care în Moldova nu există o bună funcţionalitate a structurilor de stat şi o situaţia catastrofală care s-a creat în rezultatul celor patru ani de guvernare a fostei Alianţe pentru Integrarea Europeană, Moldova are nevoie de alegeri anticipate.

„Numai alegeri anticipate rezolvă problema. Nu de aceea că ei în patru ani s-au prăbuşit definitiv. Nu de aceea că nu sînt competenţi, sau pentru că sînt corupţi, dar din cauza că altfel nu vom ieşi din criză. Indiferent cît de mult nu s-ar tărăgăna lucrurile, indiferent cu cine ar vorbi şi ar cere ajutor din Europa, oricum trebuie să ajungem la alegeri anticipate. Aceasta este cea mai democratică şi normală ieşire din situaţii de conflict, ca să nu fie lucruri mai urîte”, a declarat Vladimir Voronin.

Potrivit sursei citate, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova pledează în continuare pentru declanşarea alegerilor anticipare pentru a aduce ţara în cadrul legal.

Din 2009 Moldova a fost condusă de Alianţa pentru Integrare Europeană formată din PLDM, PDM şi PL, care au promis prosperitate, dezvoltare şi integrarea Moldova în Uniunea Europeană în următorii cîţiva ani. La începutul anului curent, liderii celor trei partide s-au acuzat reciproc de acte de corupţie şi delapidări de fonduri, la suprafaţă apărînd multiple scheme puse în aplicare de Vladimir Filat şi Vladimir Plahotniuc. După multele scandaluri actualmente în Moldova nu există un Guvern funcţional, Cabinetul de miniştri condus de Vladimir Filat fiind demis prin moţiune de cenzură pe data de 5 martie, fiind acuzat de acte de corupţie. De asemenea, Parlamentul este condus de un vicepreşedinte, deoarece Marian Lupu a fost demis recent din funcţia de speaker, fiind acuzat de abuz de putere şi încălcarea prevederilor legale în conducerea forului legislativ.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав