X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Numărul bolnavilor de astm, în continuă creștere

8 mai. 2013,, 09:00   Societate
3437 0
Foto : noi.md
Cu prilejul Zilei Mondiale a Astmului, Ministerul Sănătății face apel către populația Republicii Moldova să se adreseze regulat medicului pentru consultație. Solicitarea vine în condițiile în care numărul persoanelor suferinde de astm este în continuă creștere în ultimii ani, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Datele oficiale arată că, în prezent, în republică suferă de astm peste 8000 de persoane, dintre care 1480 sînt copii. Potrivit medicilor, astmul este o boală a căilor respiratorii, caracterizată prin respiraţie defectuoasă, senzaţie de apăsare în piept şi tuse.

Cauzele apariţiei şi dezvoltării acestei boli inflamatorii a căilor respiratorii sînt cunoscute insuficient, iar creşterea vertiginoasă a prevalenţei astmului în lume constituie o adevărată provocare pentru medicina modernă.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în prezent, peste 300 de milioane de persoane din întreaga lume sînt afectate de astm, iar către anul 2025 se estimează că numărul celor afectați de această maladie va crește pînă la 400 de milioane.
Ziua Mondială a Astmului a fost iniţiată pentru prima dată în anul 1998, în prezent fiind consemnată în peste 35 de ţări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?