Cutremure stiri: 506

Siria: Rusia şi SUA de acord să încurajeze cele două părţi pentru a pune capăt conflictului

8 mai. 2013,, 10:21   Externe
2205 0
Foto: euronews.com
Rusia şi Statele Unite au ajuns marţi, la Moscova, la o înţelegere pentru a încuraja regimul sirian şi pe rebeli să găsească o rezolvare politică a conflictului, precum şi pentru a organiza 'cît mai curînd' o conferinţă internaţională cu privire la Siria, relatează AFP.

'Am căzut de acord ca Rusia şi Statele Unite să încurajeze guvernul sirian şi grupările din opoziţie ca să găsească o rezolvare politică' a conflictului, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la finalul discuţiilor purtate la Moscova cu omologul său american, John Kerry.

Rusia şi Statele Unite au mai ajuns, de asemenea, la o înţelegere asupra necesităţii de a se organiza 'cît mai curînd' o conferinţă internaţională privind Siria, dacă este posibil în cursul acestei luni, a adăugat Lavrov în cursul unei conferinţe de presă organizate în comun.

Acordul de la Geneva referitor la Siria, încheiat la 30 iunie de marile puteri, a definit drumul de urmat pentru instaurarea unui guvern de tranziţie, fără să precizeze soarta preşedintelui Bashar Al-Assad.

Acest acord nu a fost niciodată aplicat, deoarece armistiţiul temporar prevăzut în termenii acestuia nu a fost pus în practică.

'Comunicatul de la Geneva este calea de urmat pentru a pune capăt vărsării de sînge din Siria', a declarat la rîndul său oaspetele american.

Şeful diplomaţiei de la Washington a evidenţiat discuţiile 'foarte productive, foarte călduroase şi prieteneşti' purtate mai devreme în cursul zilei cu preşedintele rus, Vladimir Putin, care au 'contribuit în mod semnificativ la capacitatea noastră de a trasa calea de urmat' în ce priveşte Siria.

La rîndul său, Serghei Lavrov a reafirmat că plecarea lui Bashar Al-Assad - cerută de occidentali - nu trebuie să fie o condiţie prealabilă pentru negocierile de pace şi a insistat asupra faptului că Rusia nu îl încurajează să rămînă la putere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав