Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Martin Schulz: Pachetul de legi adoptate la Chișinău va avea consecințe pe termen lung

8 mai. 2013,, 15:13   Politică
4860 6
Foto: botasot.info
Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, își exprimă îngrijorarea în legătură cu pachetul de legi adoptat la sfîrșitul săptămînii trecute de către Parlament, și consideră că acțiunea respectivă ar putea avea consecinţe negative pe termen lung pentru Moldova.

În cadrul unei declarații de presă, oficialul a spus că modificările legislative ar trebui să fie reexaminate, relatează NOI.md.

"Sînt foarte îngrijorat în legătură cu voturile de săptămîna trecută din Parlament. Aceste schimbări, cum ar fi posibilitatea de a demite judecătorii Curții Constituționale de către Parlament, vor avea consecinţe pe termen lung, negative pentru țară şi dezvoltarea democratică. Amendamentele au fost adoptate în grabă, fără consultări și pregătiri corespunzătoare", precizează Martin Schulz.

Mai mult, acesta i-a îndemnat pe politicienii de la Chişinău să pună capăt războiului şi să continue reformele inițiate. "Moldova a făcut progrese substanțiale în ultimii ani, în drumul său de integrare europeană, devenind unul dintre lideri la acest capitol. Acest efort ar putea fi dat peste cap în cazul în care criza politică continuă și interesele private vor prevala. Cooperarea dintre forţele politice este necesară pentru finalizarea Acordului de asociere", a adăugat oficialul, subliniind că PE va oferi ajutorul necesar pentru a depăşi impasul.

Amintim că, zilele trecute, pachetul de legi adoptate în data de 3 mai de către Parlament cu votul PLDM și PCRM a fost puternic criticat atît de Consiliul Europei, cît și de Comisia de la Veneția, care consideră că aceste modificări de legislație ar putea constitui o ameninţare la independenţa instituţiilor naţionale cheie şi un obstacol pentru dezvoltarea viitoare a democraţiei şi a stabilităţii statului de drept în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?