Cutremure stiri: 502

Europa şi fostele state sovietice sărbătoresc victoria împotriva nazismului

9 mai. 2013,, 11:11   Externe
3071 0
Foto: lenta.ru
Europa şi fostele state sovietice sărbătoresc victoria împotriva nazismului. Ceremoniile au început încă de ieri, cu o paradă militară în centrul Parisului. Manifestările dedicate împlinirii a 68 de ani de la sfîrşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa vor continua astăzi la Moscova, cu o uriaşă defilare a Armatei Ruse.

La evenimentele organizate ieri la Arcul de Triumf, preşedintele francez, Francois Hollande, l-a avut ca invitat de onoare pe omologul său polonez, Bronislaw Komorowski.

Cei doi lideri europeni au urmărit parada trupelor franceze şi apoi au depus coroane de flori la mormîntul soldatului necunoscut.

Ceremonii similare vor avea loc şi astăzi, pe străzile din centrul Moscovei. Potrivit presei ruse, peste 11 mii de militari, tancuri şi rachete balistice vor defila în Piaţa Roşie.

Pregătirile pentru eveniment au cauzat şi un mic incident diplomatic, atunci cînd secretarul american de stat, John Kerry, a trebuit să aştepte mai bine de 40 de minute în aeroportul din Moscova. Majoritatea maşinilor din coloana oficială care ar fi trebuit să îl aducă la hotel au rămas blocate în trafic, din cauza repetiţiilor armatei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав