X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

PDM își va expune atitudinea față acțiunile preşedintelui Nicolae Timofti

11 mai. 2013,, 13:14   Politică
6086 1
Foto: hotnews.md
PDM se va expune săptămîna viitoare asupra promulgării de către preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a controversatului pachet de legi, votat la 3 mai de către PLDM şi PCRM. Deputatul democrat Igor Corman a declarat pentru IPN că poziţia va fi făcută publică după o şedinţă a partidului.

„Noi în scurt timp vom avea o poziţie şi o vom face publică. La această etapă sîntem la faza de consultări şi examinarea situaţiei”, a spus Igor Corman. Anterior liderul PDM, Marian Lupu, a solicitat preşedintelui Nicolae Timofti să nu promulge legile în cauză. În caz contrar, spunea Lupu, PDM-ului îi va fi greu să se aşeze la masa de consultări.

Nicolae Timofti a promulgat 4 din cele 5 proiecte controversate. Odată cu aceasta, Centrul Naţional Anticorupţie trece în subordinea Guvernului, sistemul electoral mixt este abrogat, iar pragul de accedere în Parlament este majorat. De asemenea, sînt extinse atribuţiile Guvernului în exerciţiu (demisionar) şi lărgite competenţele prim-ministrului interimar. Inclusiv acesta va putea propune numirea şi demiterea miniştrilor. Şeful statului a remis spre reexaminare Parlamentului doar proiectul care retrage inamovibilitatea judecătorilor constituţionali.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав