X 
Cutremure stiri: 506

Sîrbu, asaltat cu întrebări pe marginea unui proiect legat de optimizări

28 apr. 2017,, 16:59   Politică
3070 5

Deputații au dezbătut astăzi proiectul de lege privind crearea Agenției Servicii Publice, prin fuziunea a cinci instituții, informează NOI.md.

Esența și scopul acestei reforme au fost explicate parlamentarilor de către democratul Sergiu Sîrbu, autorul acestei inițiative. Inițiativa presupune crearea ghișeului unic al serviciilor publice, la care cetățenii vor putea beneficia de serviciile a cinci instituții – ÎS „Registru”, ÎS „Camera Înregistrării de Stat”, ÎS „Cadastru”, Serviciul Stare Civilă și Camera de Licențiere. Potrivit lui, prin crearea noii instituții, vor fi reduse la minimum procedurile birocratice, iar serviciile vor fi prestate mai operativ decît în prezent. Argumentele invocate nu i-au convins însă pe unii deputați, care au declarat că această reformă nu a fost gîndită pînă la capăt.

„Vorbiți despre o reformă și spuneți că va merge totul strună, dar în realitate nici nu știți cum se va transforma în antireformă. Veți vedea cîte cozi vor fi la acest ghișeu unic și cîte blesteme vor fi din partea cetățenilor. Care sînt costurile acestei comasări, de unde vor fi luați banii?”, a întrebat deputatul PSRM Vasile Bolea.

„Ghișeu unic nu înseamnă o singură ferestruică, ci o locație unde va fi organizată activitatea în așa fel, încît cetățenii să beneficieze de servicii acolo și încît să aducem bani la bugetul de stat”, a spus Sîrbu.

„Nu trebuie să mințiți în plenul Parlamentului că nu va fi nevoie de resurse financiare”, a declarat, la rîndul său, deputatul grupului popular european Ștefan Creangă.

Reprezentanții Guvernului au confirmat temerile unor deputaților că implementarea reformei va genera optimizări de personal, iar mai mulți angajați își vor pierde locul de muncă.

„Este evident că vom avea optimizări, nu ne putem permite doi specialiști pe aceeași poziție. Cei calificați își vor păstra locurile de muncă. Asta și este esența reformei. Cifre concrete încă nu avem”, a declarat Iurie Ciocan, numit recent în funcția de director al Centrului de Implementare a Reformelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав