X 
Cutremure stiri: 502

Băncile Rusiei au fost împărțite în două categorii

2 mai. 2017,, 21:00   Externe
1838 0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat Legea privind divizarea băncilor conform listei de operațiuni permise, respectiv, în bănci cu licență universală și bănci cu licență de bază, informează „Interfax“.

Conform legii, toate băncile care funcționează acum în Rusia vor fi recunoscute drept bănci cu licență universală, care va fi valabilă pînă în momentul primirii de bancă a unei noi licențe pentru efectuarea operațiunilor bancare.

Începînd cu 1 ianuarie 2018, „nivelul“ licenței va fi stabilit în funcție de mărimea capitalului. Dimensiunea minimă a capitalului băncii cu o licență universală va fi de 1 miliard de ruble, iar pentru băncile cu licență de bază - 300 de milioane de ruble.

Băncile cu licență de bază vor putea deschide depozite pentru persoane fizice și juridice, oferindu-le (cu unele restricții) credite să realizeze transferuri, precum și cumpărarea și vînzarea valutei străine.

Totodată, băncile cu licență de bază nu vor avea dreptul să efectueze un număr de tranzacții bancare cu persoane juridice și fizice străine.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав