X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

Copii ai lucrătorilor migranţi vor putea primi un permis de şedere după trei ani de studii în Rusia

14 mai. 2013,, 14:12   Societate
2474 0
Foto: izhlife.ru
Copiii ai lucrătorilor migranți, care au studiat în Rusia cel puțin trei ani și au absolvit școala rusă, vor primi un permis de ședere, relatează "Rossiiskaia gazeta".

Potrivit experților, doi ani de învăţare în școli ruse ar trebui să fie suficienţi pentru ca un copil-migrant să asimileze tradițiile ruse, înlocuind cu acestea pe cele naționale.

Potrivit sursei citate, experții, de asemenea, sugerează că admiterea copilului la școală nu trebuie numaidecît legată de o fişă de migraţie de lungă durată la părinți. Este suficient ca elevii să fie supravegheaţi prin intermediul bazei informaționale de date "Vseobuci".

Experții prognozează că efectul "portiţei deschise" va permite Rusiei să depăşească colapsul demografic și să rezolve pe viitor problema lipsei de cadre calificate.

Reamintim că, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a dispus pînă pe data de 15 septembrie elaborarea unui proiect de lege care ar simplifica semnficativ procedura de acordare compatrioților a cetățeniei ruse. Este vorba de "purtători de limbă rusă" ale căror rude locuiau anterior pe teritoriul Rusiei și URSS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав