Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Dirk Schuebel pune capăt zvonurilor legate de vizita lui Fule în Moldova (Video)

14 mai. 2013,, 13:55   Politică
7611 4
Foto: esp.md
Comentariile precum că vizita comisarului european Stefan Fule în Republica Moldova are alte scopuri decît prezența sa în cadrul manifestațiilor dedicate Zilei Europei sînt speculații. Declarația a fost făcută de şeful misiunii Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, în cadrul conferinței de presă dedicată celebrării Zilei Europei în Moldova, relatează NOI.md.

“Este o vizită neoficială, de aceea vom vedea cu cine va avea posibilitate și timp pentru a se întîlni în aceste zile. Domnul Fule va participa în cadrul Zilei Europei, să vadă cum sărbătoresc moldovenii această zi”, a spus Dirk Schuebel.

În același timp, premierul interimar Iurie Leancă susține că ultimele evoluții politice din Moldova nu pot fi calificate drept comportament neeuropean. Astfel, premierul interimar a negat că anume acesta ar fi motivul vizitei lui Stefan Fule.

“Îngrijorări într-adevăr au fost expuse. Știți că ținem cont de aceste îngrijorări. Ați văzut anumite decizii luate de președintele Timofti, care au fost și urmare a îngrijorărilor manifestate de partenerii noști europeni. În același timp, cunoașteți că dialogul cu colegii de la Bruxelles, inclusiv cu comisarul Fule, a fost unul foarte clar. Vizita la Chișinău se înscrie în această relație, una foarte complexă. Mai există și unele urcușuri și coborîșuri, dar este important să menținem un dialog intens și prezența domnului Fule în cadrul vizitei neoficiale ne va permite să comunicăm și pe evoluțiile din Republica Moldova, dar și pe obiectivele pe care le avem în relațiile cu UE”, a spus Leancă.

Comisarul european pentru extindere, Štefan Füle, vine săptămîna viitoare într-o vizită privată la Chişinău. Unii experți consideră că, în cadrul vizitei sale în Moldova, Štefan Füle, va face presiuni asupra lui Filat şi Voronin. În același timp, alte voci spun că Stefan Fule va reanima coaliţia de guvernare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?