Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

Parlamentul Kîrgîzstanului l-a declarat pe Jirinovski persona non grata (VIDEO)

16 mai. 2013,, 01:14   Externe
4053 0
Foto: zn.ua
Parlamentarii din Kîrgîzstan au interpretat ca o insultă la adresa statalității afirmațiile controversatului politician V. Jirinovski, că Rusia ar trebui să ia lacul Issyk-Kul.

Deputații Parlamentului de Kîrgîzstan l-au declarat pe Vladimir Jirinovski persona non grata. Decizia a fost susținută prin majoritatea voturilor.

Astfel au reacționat deputații kîrgîzi la declarațiile scandaloase ale lui V. Jirinovski, făcute în aprilie, în Duma de Stat rusă, atunci cînd a propus ca lacul Issyk-Kul să fie luat de la Kîrgîzstan în contul datoriilor.

Atunci Jirinovski a afirmat că un candidat la președinția Kîrgîzstanului anterior a propus Rusiei "o regiune întreagă", în cazul în care partea rusă l-ar ajuta să vină la putere.

"Deci, ei sînt dispuși să cedeze. Într-adevăr, în Kîrgîzstan sînt nu numai resurse naturale ... Există posibilitatea folosirii resurselor de apă. Dacă ei nu doresc să cedeze nimic ... să ne dea lacul Issyk-Kul. Un lac cald, mai bun decît Marea Neagră, curat, nisip, împrejur sate, unde se vorbește în limba rusă, alimente sînt. Ce ne încurcă? " – a declarat politicianul.

Deputații din Kîrgîzstan au interpretat cuvintele sale ca "o insultă la adresa statalității Kîrgîzstanului".

Prin decizia sa, Parlamentul a cerut Ministerului Afacerilor Externe din Kîrgîzstan să ia în considerare indezirabilitatea intrării lui Jirinovski în țară.

Amintim, că Jirinovski face adesea declarații jignitoare și cu privire la alte foste republici sovietice. De exemplu, în timpul unei vizite la Kiev, la sfîrșitul lunii ianuarie Jirinovski a declarat că singura limbă oficială în Ucraina trebuie decretată rusa și restabilită ora Moscovei. Anterior, el a propus, de asemenea, să includă Ucraina și Belarus în Rusia, în calitate de districte federale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав