Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Portretul celei mai neobişnuite Prime Doamne din Franţa

8 mai. 2017,, 20:00   Externe
11558 0

În timp ce Emmanuel Macron se bucura de victoria sa în faţa candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen, el şi-a adus soţia pe podium şi i-a mulţumit pentru sprijinul pe care i l-a oferit pe timpul campaniei prezidenţiale, potrivit The Independent.

"Brigitte, mereu prezentă, şi chiar mai mult acum, fără de care nu aş mai fi eu", a declarat preşedintele nou-ales în faţa mulţimii.

Brigitte Macron (născută Trogneux) a fost o prezenţă constantă pe perioada campaniei prezidenţiale, ajutîndu-l pe Macron în conturarea agendei politice, organizarea de întîlniri, editarea discursurilor şi oferindu-i sfaturi cu privire la prezenţa sa scenică.

Emmanuel Macron a întîlnit-o pe Brigitte Trogneux pe cînd era un puşti de 15 ani, iar doi ani mai tîrziu acesta i-a făcut o promisiune pe care avea să o îndeplinească.

”La vîrsta de 17 ani, Emmanuel mi-a spus <<Orice vei face, eu o să mă însor cu tine>>”, a povestit Brigitte Trogneux jurnaliştilor de la Paris Match, anul trecut.

Cei doi s-au căsătorit în 2007, iar Brigitte i-a fost alături în strînsa campanie prezidenţială.

”Nu o ascund”, a spus Macron pentru un canal de televiziune francez. ”Este parte din viaţa mea, aşa cum a fost mereu”.

” Îi datorez foarte multe, pentru că ea m-a făcut ceea ce sînt acum. Dacă voi fi ales - pardon, cand vom fi aleşi - ea o să fie acolo lîngă mine”, a declarat Emmanuel Macron, în cadrul unui discurs de luna trecută.

”Vă mulţumim că ne acceptaţi aşa, un cuplu ieşit din tipare”, a spus Macron în cadrul unei ceremonii.

Diferenţa de vîrstă de 25 de ani dintre cei doi a reprezentat un motiv de ridiculizare în presa din Franţa.

Cuplul a răspuns la "obsesia" mass-media, susţinînd că dau dovadă de un misoginism înrădăcinat, făcînd referire la Donald şi Melania Trump, a căror diferenţă de vîrstă este exact aceeaşi. Cu toate acestea, presa nu a făcut niciun comentariu pe seama diferenţei lor de vîrstă .

Macron a declarat că va contura şi defini pentru prima dată rolul ambiguu al primei doamne din Franţa şi va elabora o descriere oficială a postului pentru Brigitte.

Detaliile rolului ei nu sînt încă stabilite, dar preşedintele a fost foarte clar că munca ei nu va fi plătită. Remarca a venit după ce campania prezidenţială a lui Francois Fillon a fost efectiv încheiată de acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi plătit soţia din bani publici pentru a face ”o muncă falsă”.

Brigitte, fostă profesoară, este de aşteptat să se concentreze pe reforma educaţiei.

"Se va concentra asupra muncii pentru copiii cu autism şi pentru cei dezavantajaţi", a declarat Candice Nedelec, coautor al unei biografii a cuplului, pentru The Times.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?