Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

(VIDEO) Voronin critică proiectele PLDM și PL în legătură cu dreptul de vot al studenților

16 mai. 2013,, 11:59   Politică
3191 1
Foto: noi.md
Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a criticat dur proiectele înregistrate în Parlament de către PLDM și PL. Atît proiectul PL, cît și cel al PLDM, le permit studenților de peste hotare să-și exercite dreptul de vot la orice secție de votare, iar în cazul în care au mai rămas alegători care nu și-au exercitat dreptul de vot, termenul votării să fie prelungit cu două ore, relatează NOI.md.

“Care e student, care e militar. O să ne încurcăm. Trebuie de terminat cu aceste propuneri. Cunoaștem ce interese stau la baza lor. Dacă nu puteți organiza activitatea politică în rîndul alegătorilor, nu-i divizați pe categorii. Noi toți sîntem alegători, nu trebuie de dezorientat țara”, a îndemnat Voronin.

În același timp, liberalul Valeriu Munteanu a criticat inițiativa PLDM, acuzîndu-i că, după ce acum două săptămîni au îngrădit dreptul studenților de peste hotare să-și exercite votul la orice secție de votare, și-au dat seama că au procedat incorect.

Pe de altă parte, deputatul PLDM, Tudor Deliu, a ironizat pe seama liberalului. Asta în condițiile în care PL înregistrează proiecte spre a fi examinate, deși nu participă la ședințele Parlamentului, pentru că ar fi ilegale.

“Este un caz unic cînd un deputat care nu recunoaște legitimitatea forului înregistrează proiecte. Se mai zvonește că Ghimpu și Valeriu Munteanu au înregistrat un proiect la Curtea Constituțională vizavi de accederea interpretei din Moldova în finala Eurovisionului, dat fiind faptul că rochia ei era mai mult de culoare roșie decît albastră”, a spus Deliu.

Pînă la urmă, proiectele nu au fost incluse pe ordinea de zi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?