X 
Cutremure stiri: 502

Acces la surse sigure de apă pentru locuitorii din Taraclia

10 mai. 2017,, 15:40   Societate
2299 0

În orașele Taraclia și Tvardița au fost inaugurate stații publice de distribuire a apei potabile, relatează NOI.md.

Stațiile au fost construite cu asistența financiară a Ambasadei Bulgariei în cadrul unui proiect realizat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Pe lîngă aceste două stații, dotate cu echipament modern de tratare a apei, altele cinci au fost date în exploatare în localitățile Valea Perjei, Albota de Sus, Cairaclia, Ciumai și Cealîc din raionul Taraclia.

„S-a investit în localitățile care duceau o lipsă acută de apă potabilă. Asigurarea populației cu surse sigure de apă este o prioritate stringentă pentru raionul Taraclia, deoarece sistemele de aprovizionare cu apă din raion sînt deteriorate, iar cele peste 400 de fîntîni publice de care dispunem sînt cu apă de proastă calitate”, a menționat Chiril Tatarlî, președintele raionului Taraclia, în cadrul evenimentului de inaugurare.

Tot cu sprijinul financiar al Ambasadei Bulgariei a fost reconstruit și acoperișul căminului Universității de Stat „Grigore Țamblac” din orașul Taraclia. Ambasada Bulgariei a oferit 275.000 de euro pentru construcția și amenajarea celor 7 stații publice de distribuire a apei potabile și pentru reconstrucția acoperișului.

Taraclia este un raion din sudul Moldovei, cu o populație de aproximativ 44.000 de persoane, dintre care două treimi sînt etnici bulgari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав