Cutremure stiri: 504

Băsescu: Voronin a devenit foarte furios

16 mai. 2013,, 14:11   Politică
9341 9
Foto: mpinteractiv.ro
Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că Vladimir Voronin a devenit "furios" văzînd că a reuşit soluţia desemnării unui premier în Republica Moldova, precizînd că nu se poate supăra pe afirmaţiile "unuia ca el", relatează Agerpres.

"Cred că Voronin a devenit foarte furios aflînd că a reuşit soluţia desemnării unui prim-ministru în Republica Moldova. Nu ascund că am avut foarte dese convorbiri cu liderii politici de la Chişinău, am avut la fel de dese convorbiri cu responsabili de Parteneriatul Estic şi de relaţiile internaţionale de la Bruxelles, am făcut toate eforturile ca procesele legate de Republica Moldova să nu se întrerupă, fie că vorbim de continuarea negocierii acordului de asociere şi acordului de liber-schimb, care sînt în negociere, între Bruxelles şi Republica Moldova", a spus Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la recentele afirmaţii ale lui Voronin la adresa lui.

El a explicat că a făcut tot ce i-a stat în putinţă să nu se suspende finanţarea pentru Republica Moldova, sprijinul pentru buget. "Deci, m-am implicat şi, atunci, sigur că domnul Voronin se supără. Eu nu mă pot supăra pe el, pentru că, pe unul ca el, nu te poţi supăra", a adăugat Băsescu.
El a criticat faptul că presa românească a preluat "cu uşurinţă" respectivele declaraţii, deşi preşedintele ţării a fost jignit. "Eu mă întreb, cu cîtă uşurinţă şi plăcere a preluat-o mass-media românească. Preşedintele dumneavoastră este jignit. V-a plăcut să faceţi breaking news-uri cu jignire la adresa preşedintelui. OK. Sînt obişnuit", a declarat Traian Băsescu.

Liderul comuniştilor moldoveni Vladimir Voronin a susţinut recent că preşedintele Traian Băsescu sună frecvent oficialii de la Chişinău, exercitînd presiuni în momente cruciale pentru ţară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав