Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

PLDM a votat un proiect de lege fără să-l citească

17 mai. 2013,, 10:58   Politică
3500 2
Foto: adevarul.ro
Partidul Liberal Democrat a votat un proiect de lege fără …să-l citească. Acest lucru l-a recunoscut liderul fracțiunii, Valeriu Streleţ. Totodată, el a calificat gestul drept o “confuzie regretabilă”.

Este vorba despre proiectul de lege prin care a fost restricţionat dreptul studenţilor şi al moldovenilor aflaţi în străinătate de a-şi exercita votul la orice secţie de votare. Acesta a fost votat de către deputaţii liberal-democraţi şi cei comunişti.

Streleţ a explicat astăzi jurnaliştilor că amendamentul a fost inclus de deputaţii comunişti în apropierea procesului de votare, iar ei nu au ştiut despre el.

"Pe 3 mai s-a votat un amendament care a limitat acest drept. Este rezulatul unei confuzii, pe care o considerăm regretabilă. Sistemul mixt este un sistem prematur pentru Republica Moldova şi a vizat pragul electoral, dar s-a dovedit că autorii proiectului din fracţiunea PCRM au mai inclus nişte amendamente care nu erau discutate. Trebuie să recunoaştem că a fost o confuzie, pe care ne vom strădui să o reparăm", a declarat Valeriu Streleţ, citat de Publika.md.

Deputatul a adăugat că “proiectul a fost citit cu atenţie, însă elementele legate de votul studenţilor au fost introduse pe ultima sută de metri".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?