Cutremure stiri: 500

Filat: Ceea ce se întîmplă în Republica Moldova este periculos

17 mai. 2013,, 11:51   Politică
15093 6
Foto: gagauzinfo.md
Liderul Partidului Liberal Democrat, Vladimir Filat, susține că ceea ce se întîmplă în Republica Moldova este periculos. În cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, liderul PLDM a dat de înțeles că totul este din cauza “democratului Vladimir Plahotniuc”, care, potrivit lui Filat, ar încerca să lupte cu el „din umbră”, prin intermediul unor instituții de drept, relatează NOI.md.

„Pentru a te bucura de succesul victoriei, trebuie să fii învins. Aceste lucruri însă se întîmplă într-o competiție deschisă. Eu nu am acționat din întuneric, dar mi-am asumat acțiuni prin proiecte de legi. Ceea ce se întîmplă în Republica Moldova este periculos. Dar ce se întîmplă? Nu poți să-i faci față unul oponent politic în lupta politică – folosești Curtea Constituțională. Îl elimini în baza unor suspiciuni, în baza unor presupuneri, încălcînd flagrant și legislația, și bunul simț”, a menționat Vlad Filat.

De asemenea, fostul premier a spus că, în cadrul negocierilor actuale privind crearea unei coaliții pro-europene, nu va mai accepta condiționări, adăugînd că este timpul să se înțeleagă “cine și ce responsabilități își va asuma, iar din acest motiv toate discuțiile vor fi publice.

“Nu vom accepta ca instituțiile de drept sa fie subordonate unei persoane sau unui partid. Sîntem în situația să lăsam într-o parte interesul propriului partid, de fapt cum a fost pe parcursul timpului. Noi nu vom accepta condiționări. În cazul în care nu se va reuși formarea unui guvern care să întrunească interesul țării, este evident că vom merge în alegeri. Este mai corect așa decît să chinuim țara”, a opinat Filat.

De asemenea, președintele PLDM, Vlad Filat, a explicat cum trebuie interpretate scuzele pe care i le-a adresat lui Vlad Plahotniuc, în cadrul unui interviu pentru Moldpres.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав