X 
Cutremure stiri: 500

Soarta Guvernului Interimar Leаncă va fi decisă mîine

17 mai. 2013,, 20:15   Politică
4912 0
Foto: elldor.info
Sîmbătă, Curtea Constituţională (CC) se va pronunţa pe marginea sesizărilor Partidului Liberal. Despre aceasta s-a comunicat în cadrul şedinţei CC, care a început vineri şi va continua în ziua de sîmbătă.

Partidul Liberal a contestat la Curtea Constituţională amendamentele legislative ce ţin de extinderea competenţelor prim-ministrului în exerciţiu şi al Guvernului demisionar. Potrivit acestor modificări, care au fost operate pe 3 mai cu votul deputaţilor PCRM şi PLDM, prim-ministrul în exerciţiu are practic aceleaşi atribuţii ca şi un prim-ministru aflat în funcţie. El poate opera remanieri de cadre sau poate veni cu asemenea propuneri către şeful statului.

De menţionat că prim-ministrul interimar, Iurie Leancă a făcut, deja, uz de aceste competenţe. Joi, a fost demis din funcţie viceprim-ministrul pe probleme sociale Mihai Moldovanu, ministrul Transporturilor Anatol Şalaru şi directorul Agenţiei Moldsilva Ion Cebanu.

Respectiv, liberalii au contestat la CC decretele preşedintelui cu privire la demiterea a doi membri ai Guvernului. Ei consideră că modificările aprobate de Parlament contravin Art. 103 din Constituţie potrivit căruia "Guvernul, în cazul exprimării votului de neîncredere de către Parlament, al demisiei Prim-ministrului îndeplineşte numai funcţiile de administrare a treburilor publice, pînă la depunerea jurămîntului de către membrii noului Guvern".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав