X 
Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 283
Transnistria stiri: 1461

Gaură de 9 miliarde lire sterline în bugetul Marii Britanii

18 mai. 2013,, 09:46   Externe
2442 0
Foto: thesundaytimes.co.uk
Miniştrii guvernului britanic nu au reuşit să prezinte măsuri privind scăderea cheltuielilor publice cu 11,5 miliarde lire sterline, solicitate de ministrul finanţelor George Osborne, opţiunile prezentate de ministere totalizînd reduceri de numai 2,5 miliarde de lire, potrivit Financial Times.

Unii miniştri nu au prezentat nicio măsură de reducere a cheltuielilor pe "lista de minus 10%" cerută de Osborne, care ar fi trebuit prezentată în luna aprilie. Unul dintre aceştia consideră că Osborne "vrea prea mult".

Printre miniştrii consideraţi reticenţi se numără doi conservatori, Philip Hammond de la Apărare şi Owen Paterson, la Mediu, precum şi liberal-democratul Vince Cable, ministrul pentru mediul de afaceri.

Osborne se pregăteşte pentru două săptămîni de negocieri dure, însă speră să-şi atingă obiectivul de a reduce cheltuielile administraţiei cu 11,5 miliarde lire sterline într-un an electoral.

Surse din Trezorerie declară că procesul va fi dur, însă insistă că progresele reuşite pînă acum de ministere demonstrează că guvernul este pe drumul cel bun.

Potrivit acestor persoane, Osborne s-ar fi arătat încurajat de progresele reuşite iniţial de mai mulţi miniştri, însă ambiţiile unor oficiali privind programele de investiţii au depăşit cu mult alocările prevăzute de Trezorerie.

Mai multe surse afirmă că efectul net al măsurilor propuse pînă în prezent de miniştri ar fi reducerea cu 2,5 miliarde lire a cheltuielilor publice, cu 9 miliarde de lire mai puţin faţă de economiile solicitate de la Finanţe.
Contactaţi de FT, reprezentanţii Trezoreriei au refuzat să confirme cifrele.

Surse ministeriale notează că Trezoreria poate refuza cu uşurinţă alocările pentru proiecte de investiţii publice, astfel că deficitul este cu mult mai restrîns decît sugerează estimarea netă.

În spatele uşilor închise se duce însă o luptă politică. Hammond, unul dintre liderii conservatorilor, se afişează drept un promotor neclintit al cheltuielilor pentru apărare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав