X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Grozavu urmează a fi demis? Ce a constatat CSJ

15 mai. 2017,, 15:20   Politică
3119 2

Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a stabilit că viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.

Funcţionarul a semnat în anul 2014 o autorizaţie de construcție elaborată în baza documentaţiei de proiect, întocmite de firma fondată şi administrată de fiul lui, Victor Grozavu. Deşi decizia CSJ este definitivă, Consiliul municipal Chişinău (CMC) nu se grăbeşte să-l demită pe viceprimar, aşa cum prevede legea, argumentînd că e o problemă personală a lui Nistor Grozavu.

În luna decembrie 2014 viceprimarul a semnat un certificat de urbanism pentru proiectare, iar peste un an a emis şi o autorizaţie pentru construirea unui bloc locativ cu spaţii comerciale la parter. Edificiul a fost deja construit pe stradela Aerodromului din sectorul Rîşcani al capitalei, în condițiile în care documentele de proiectare a blocului au fost întocmite de firma ce aparține fiului lui Grozavu.

În anul 2015 Comisia Naţională de Integritate a stabilit că Nistor Grozavu a comis infracțiunea de conflict de interese prin avizarea documentaţiei proiectate de către firma fiului său. Potrivit membrilor CNI, Nistor Grozavu „avea obligaţia de a renunţa la interesele personale ce pot compromite deciziile oficiale.

După ce Curtea Supremă de Justiție a constatat încălcarea regimului juridic al confictului de interese, viceprimarul Nistor Grozavu ar trebui să fie demis, în conformitate cu Legea cu privire la statutul alesului local. Acţiunea lui Nistror Grozavu este calificată de reprezentanții Consiliului municipal Chişinău ca fiind una cu caracter personal, chiar dacă funcţionarul a semnat acea autorizaţie în calitate de viceprimar. Secretarul CMC, Valeriu Didencu, spune că pe cale oficială Consiliul municipal nu a fost informat despre decizia magistraţilor CSJ, iar pînă atunci acest subiect nu este pus în discuție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?