X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Deputatul Ivan Burgungi l-a chemat pe başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, să revină în cadrul legal

18 mai. 2013,, 10:19   Politică
6197 2
Foto: vfkose.md
Ivan Burgungi, preşedintele Comisiei permanente pentru probleme juridice, drepturile omului, legalitate, ordine de drept, politică informaţională şi mass-media a Adunării Populare a Găgăuziei (APG), l-a îndemnat pe başcanul Mihail Formuzal să revină în cadrul legal, "să li se alăture deputaţilor şi, suflecînd mînecile, să muncească cu abnegaţie pentru binele Găgăuziei şi astfel, să-şi exercite pînă la capăt, cu demnitate, mandatul, fără a se face de ruşine pe sine şi întreaga autonomie".

Într-o scrisoare deschisă, citată de "Infotag", legislatorul l-a rugat pe Formuzal "să mediteze lucid şi să-şi revadă atitudinea faţă de poporul mult pătimit, deputaţii APG şi Găgăuzia în ansamblu".

"Conform statutului Găgăuziei, Dvs. sînteţi dator să executaţi legile şi hotărîrile APG. Faptul că ignoraţi activitatea deputaţilor, refuzînd să executaţi legile şi hotărîrile adoptate de legislativ, reprezintă o discreditare a APG şi o ameninţare directă pentru existenţa Autonomiei Găgăuze ca atare, în condiţiile pe care Dvs. le creaţi intenţionat, pentru survenirea paraliziei complete a puterii", susţine autorul mesajului.

Burgungi afirmă că circa 30 de deputaţi ai APG din totalul de 35 sînt gata să voteze demiterea lui Formuzal.

"Credeţi-mă, în tendinţa de a activa în cadru legal în beneficiul Găgăuziei şi a poporului său, dar şi de a consolida statalitatea poporului nostru, eu şi colegii mei-deputaţi din APG sîntem hotărîţi să mergem pînă la capăt şi, dacă va fi necesar, în deplină conformitate cu legea, să vă îndepărtăm de la putere", asigură Burgungi. Legislatorul îi aminteşte lui Formuzal de soarta ex-başcanului Dmitri Croitor, demis din funcţie anticipat în anul 2002.

Ivan Burgungi vine cu iniţiativa de "convocare a unui congres extraordinar al deputaţilor de toate nivelurile din Găgăuzia, pentru dezbateri asupra problemei, inclusiv, a unei eventuale demiteri a lui Formuzal". "Nu este un ultimatum, stimate Mihail Macarovici, ci o informaţie pentru meditație. Totul depinde de Dvs. Soarta Dvs. este în mîinile Dvs.", mai scrie Burgungi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав