Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Sute de ucraineni se îmbulzesc pentru a obține pașapoarte biometrice

16 mai. 2017,, 14:47   Externe
2090 0

După ce Uniunea Europeană a acceptat un regim fără vize pentru Ucraina, ucrainenii imediat au început să-și facă pașapoarte biometrice.

La centrele de servicii pentru crearea pașapoartelor biometrice se formează zilnic cozi uriașe, dar pentru a depune documente, oamenii vin de dimineață, la ora 6.

„Cei ce vin la deschidere, pot să nu mai reușească să depună documentele. Aceasta e informație pentru cei care spuneau: „Cui îi trebuiește acest regim fără vize, dacă oricum nu sînt bani pentru a pleca în UE”, a scris un jurnalist ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, în ciuda tuturor inovațiilor în sistemul de aplicare a documentelor și crearea bonurilor de înregistrare electronice, oamenii oricum se îmbulzesc la ușile centrelor pentru crearea documentelor și crează liste de cei ce doresc să primească pașaport „ca în 1990”.

O kievleană a spus că pentru a primi pașaport străin trebuie să ocupi rîndul încă pînă la ora 6, sau să vii peste cîteva luni.

„Am venit la 7:30. S-a deschis la 9:10. M-am înregistrat la 10:01. În coadă electronică am fost cu numărul 199. Am fost nevoită să aștept 2-3 ore minim pentru a depune documentele pentru pașaportul biometric. Sînt două variante: prima- să vii la 4-5 dimineața, a doua- să aștepți cîteva luni”, a scris ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?