Cutremure stiri: 504

PLDM tratează cu îngrijorare decizia CC

19 mai. 2013,, 10:22   Politică
6329 3
Foto: moldpres.md
Curtea Constituţională (CC) a Republicii Moldova a adoptat o nouă decizie cu caracter politic care ar trebui tratată cu îngrijorare, atestă un comunicat emis de Partidul Liberal democrat din Moldova (PLDM) la decizia CC din 18 mai, relatează trm.md.

Potrivit surse citate, prin decizia sa, CC îndepărtează şi mai mult premizele de racordare a actului de guvernare la interesele cetăţenilor şi de depăşire a actualei crize politice. Astfel, Curtea Constituţională încearcă să se substituie actului de guvernare, devenind un instrument de partizanat al unor grupuri de interese distincte care afectează baza statului de drept.

Nici normele Constituției, nici spiritul ei nu dau temei de a presupune că normele constituționale ar putea admite conștient crearea unor situații cînd una din cele mai importante structuri ale statului, reprezentantă a puterii executive, cum este Guvernul, să rămînă completamente paralizată, nefuncțională şi în imposibilitate de a-și realiza atribuțiile sale constituționale.

În perioada imediat următoare, PLDM anunță că va veni cu soluții de restabilire a funcționalității instituțiilor statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав