X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ștefan Fule a încercat să-i împace pe Filat și Plahotniuc

20 mai. 2013,, 10:19   Politică
6161 3
Foto: simpalsmedia.com
Comuniștii l-au ignorat pe Ștefan Fule și au refuzat să disucte cu acesta pentru că el a dat mîna cu homosexualii. Delegația oficialului european a făcut cale întoarsă de la sediul PCRM, unde Fule urma să aibă o întrevedere cu Vladimir Voronin. După-amiază, demnitarul european a încercat să-i împace pe Vlad Filat și Vlad Plahotniuc, așa că a avut o întîlnire comună cu liberal-democratii și cei din PD, informează inprofunzime.md.

Deși avea programată o întrevedere cu deputații comuniști, Ștefan Fule nu a fost primit la sediul PCRM, unde i s-a spus că Vladimir Voronin nu este la birou.

Comuniștii au refuzat să facă declarații, însă au emis un comunicat de presă în care explică motivul: ”În situația în care pentru unii funcționari europeni de rang înalt susținerea grupurilor minorităților sexuale marginale, precum și susținerea grupărilor criminal-oligarhice la guvernare, este mai presus de respectarea drepturilor și intereselor vitale ale majorității cetățenilor, PCRM a considerat inutilă întrevederea programată”, se arată în comunicat.

În partea a doua a zilei, oficialul european i-a așezat la aceeași masă pe Vlad Filat și Vlad Plahotniuc. Filat a venit cu Iurie Leancă. Ultimul a fost astăzi la volan, pe post de șofer pentru ex-premierul, care stătea alaturi, pe scaunul din față. La întîlnire a participat și Liliana Palihovici, iar de la democrați au mai venit Marian Lupu și Dumitru Diacov.

După întrevedere, demnitarii au plecat fără să facă declarații, așa că nu se știe dacă cele două partide au ajuns la o înțelegere pentru crearea unui nou Guvern. Înainte de a se vedea cu cele două formațiuni, Ștefan Fule a declarat că Uniunea Europeană este îngrijorată de criza politică de la noi.

Tot astăzi, oficialul european s-a întîlnit cu liberalii lui Ghimpu. Ștefan Fule l-a felicitat pe Anatol Șalaru, care ieri, prin decizia Curții Constituționale, a fost repus în funcție.

Fule s-a văzut și cu grupul Hadîrcă, discutînd despre actuala criză politică. De dimineață, oficialul european s-a întîlnit cu Igor Dodon, care este socialist, ca și Fule.

Comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate s-a aflat la Chișinău într-o vizită privată de 2 zile. Ieri acesta a avut întrevederi cu șeful statului, cu liberal-democrații și democrații. Demnitarul urmează să prezinte situația din Moldova oficialilor de la Bruxelles.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?