X 
Cutremure stiri: 502

Corneliu Gurin bate alarma: Trebuie să ținem Procuratura mai departe de politicieni

21 mai. 2013,, 11:43   Politică
3049 6
Foto: info-prim.md
Procurorul general Corneliu Gurin susține că influența politică din cadrul Procuraturii Generale este o chestiune de alarmă, iar pentru ca instituția să-și desfășoare activitatea conform normelor legale, instituția trebuie să fie ținută cît mai departe de politicieni. În cadrul unei conferințe de presă, Gurin a spus că va face tot posibilul ca acest lucru să se întîmple, relatează NOI.md.

„Scoaterea Procuraturii de sub influența politicului este prioritatea numărul 1. Îmi asum acest obiectiv cu mai multă determinare decît am făcut-o la numirea în funcție. Și, chiar dacă se va continua cu noi încercări de înlăturare a mea din funcție, îmi voi face un scop de a lupta din afara instituției ca procuratura să fie cu adevărat independentă”, a declarat Gurin.

Gurin susține că va elabora mecanisme care să asigure scoaterea procurorilor de sub orice influență și să asigure protecția profesiei lor. “Trebuie să ținem instituția cît mai departe de politicieni și să o scoatem din șabloanele negative în care a fost pusă. Depolitizarea nu înseamnă doar numirea unei conduceri apolitice, ci crearea unor mecanisme care să țină politicienii și interesele private foarte departe de procurori”, a opinat Gurin.

De asemenea, procurorul general consideră incorectă folosirea numelui său în negocierile politice. Potrivit lui, atunci cînd i s-a propus funcția de procuror general, el a fost asigurat că alegerea candidaturii lui nu are la bază criterii politice, dar profesionale. Gurin a refuzat să comenteze decizia Curții Constituționale, prin care demiterea sa a fost declarată ilegală.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав