X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

PCRM propune instituirea situației excepționale în Moldova

21 mai. 2013,, 13:11   Politică
5927 3
Foto: noi.md
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova s-a adresat Parlamentului cu inițiativa de a aproba neîntîrziat o lege care ar permite, în conformitate cu Constituția, modificarea componenței Curții Constituționale și readucerea activității acesteia în cadrul legal. Comuniștii consideră că instituirea situației excepționale este ”ultima soluție democratică eficientă capabilă să salveze ordinea constituțională și respectarea drepturilor omului”.

”PCRM consideră că, în situația actuală de capturare a suveranității și uzurpare evidentă a puterii în stat, este necesar, în regim de urgență, de analizat posibilitatea instituirii în Moldova a situației excepționale, în calitate de ultimă soluție democratică eficientă capabilă să salveze ordinea constituțională și respectarea drepturilor omului”, se menționează într-un comunicat emis de PCRM.

Comuniștii consideră că doar ”sistarea imediată a activității anticonstituționale a actualei componențe a CC va garanta restabilirea democrației moldovenești și organizarea unor alegeri parlamentare anticipate libere și democratice”.

CC examinează astăzi deja a treia sesizare privind legile aprobate pe 3 mai de PCRM și PLDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?