X 
Cutremure stiri: 500

Astăzi ar putea fi anunțată decizia negociatorilor privind crearea unei majorități parlamentare

24 mai. 2013,, 10:43   Politică
2875 3
Fotо: voceabasarabiei.net
Negocierile privind constituirea unei majorități parlamentare care să instituie noul guvern în frunte cu premierul desemnat Iurie Leancă vor continua și astăzi începînd cu ora 12.00. În această rundă, liberal-democraţii vor prezenta viziunea lui Leancă, cu referire la viitorul Guvernului, transmite NOI.md.

După cea de-a treia rundă desfășurată ieri, 23 aprilie, reprezentanţii fostei Alianţe se arată optimiști, în pofida unor divergențe existente.

Potrivit negociatorului din partea Partidului Democrat, Valeriu Lazăr, urmare a discuțiilor de ieri, în linii mari au fost găsite formulări consensuale privind proiectul acordului, iar astăzi, cel puțin pînă la sfîrșitul săptămînii curente, spune acesta, ar trebui să fie luată deja o decizie în acest sens.

Pe de altă parte, reprezentantul PLDM, Vadim Pistrinciuc, a specificat că există și unele divergențe. ”PLDM rămîne ferm că nu vom accepta influenţa politică asupra anumitor instituţii”, a precizat Pistrinciuc.

Conform legislației în vigoare, premierul desemnat Iurie Leancă trebuie să prezinte pînă la 30 mai în Parlament programul de activitate și componența nominală a guvernului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав