X 
Cutremure stiri: 502

Oficiali din Parlamentul European vin la Chișinău pentru a pune punct crizei politice

24 mai. 2013,, 14:11   Politică
4142 4
Foto : topnews.in
Uniunea Europeană tinde să-i împace pe liderii partidelor din fosta Alianță pentru a depăși criza politică din țară, instaurată în ultima perioadă. Astfel, înainte de a fi pusă la vot instituirea noului guvern în frunte cu Iurie Leancă, la Chișinău urmează să vină duminică pentru negocieri o misiune comună a membrilor Parlamentului European.

„Moldova are nevoie urgent de un guvern stabil şi proeuropean pentru a consolida instituţiile democratice şi continua reformele de care vor beneficia cetăţenii Republicii Moldova. Are nevoie de un guvern credibil pentru a proteja realizările din ultimii ani și are nevoie de un guvern cu un mandat clar pentru a finaliza negocierile privind Acordul de asociere, ZLSAC şi pentru a pune în aplicare liberalizarea regimului de vize", se arată într-o declarație semnată de deputaţii Parlamentului European.

Conform programului vizitei, luni, vicepreşedintele Parlamentului European, Jacek Protasiewicz, şi vicepreşedintele Grupului Socialist, Libor Roucek, urmează să se întîlnească cu prim-ministrul desemnat Iurie Leancă, precum şi cu alţi reprezentanţi ai fostei Alianţe pentru Integrare Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав