X 
Cutremure stiri: 502

Daimler şi Ford au făcut schimb de informaţii pentru un nou motor cu trei cilindri

27 mai. 2013,, 14:51   Ştiri Auto
1667 0

Foto: Ford

Daimler şi-a întărit legăturile cu Ford după ce s-a consultat cu producătorul american în timpul dezvoltării unui motor pe benzină cu trei cilindri. Daimler construieşte un nou motor cu Renault, pe care-l va folosi la noul smart fortwo.

Daimler a studiat puţin motorul EcoBoost în timp ce dezvoltă un nou motor pe benzină cu trei cilindri, împreună cu Alianţa Renault-Nissan, scrie Automotive News Europe. Daimler construieşte noul motor cu Renault Nissan pentru a-l utiliza la următoarea generaţie Renault Twingo şi noul smart fortwo.

„Este un motor foarte interesant şi impresionant”, a declarat Roland Kemmler, directorul de dezvoltare al Daimler, întrebat despre motorul Ford. „Am avut câteva discuţii cu Ford despre acest motor”.

Ford a introdus noul motor 1.0 EcoBoost în gama modelelor compacte Focus şi C-MAX, precum şi în gama celor sub-compacte, Fiesta şi B-MAX. Acest motor a câştigat numeroase premii pentru performanţele şi emisiile sale scăzute.

Kemmler a spus că Ford şi-a împărtăşit experienţa în schimbul informaţiilor despre motoarele ultra-eficiente ale Mercedes, ce deja respectă normele Euro 6, standarde obligatorii din septembrie 2014. Un astfel de motor cu patru cilindri este disponibil sedan-ului E-Class.

Schimbul de informaţii cu privire la motoare este cel mai recent întrei cei trei producători auto. La începutul acestui an, Ford, Daimler şi Renault au anunţat că vor lucra împreună la dezvoltarea tehnologiei fuel cell, cu scopul de a lansa vehicule electrice alimentate cu hidrogen până în 2017.

Daimler şi Renault Nissan au intrat în alianţă în 2010 pentru a dezvolta împreună platforme de vehicule şi motoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав