Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

La Chişinău se vor desfăşura Zilele Culturii Japoneze

27 mai. 2013,, 15:44   Societate
5063 0
Foto: ftr.ro
Zilele Culturii Japoneze vor fi organizate în incinta Teatrului Eugen Ionesco din Chişinău în perioada 1-9 iunie.

Potrivit Agenţiei "Infotag" cu trimitere la administraţia teatrului, pentru organizarea manifestaţiilor dedicate Zilelor Culturii Japoneze, Guvernul a dispus Ministerului Finanţelor să aloce 600 de mii de lei din fondul de rezervă.

"Cu prilejul acestei sărbători, din Japonia vor sosi în Moldova două trupe dramatice şi două trupe de dans, de asemenea, pe scena teatrului vor evolua şi artiştii din Republica Moldova. În calitate de oaspeţi, din conducerea de vîrf a ţării, este aşteptat prim-ministrul interimar Iurie Leancă, preşedintele ţării Nicolae Timofti. La fel, sîntem în aşteptarea Ambasadorului Japoniei în Moldova, Toichi Sakata", au spus coordonatorii proiectului.

Potrivit ministrului în exerciţiu al Culturii, Boris Focşa, Teatrul Eugen Ionesco este în relaţii bune cu teatrele din Japonia. Între cele două instituţii are loc un permanent schimb de experienţă. Din acest considerent a şi fost luată decizia de a organiza sărbătoarea la teatru.

Inaugurarea festivalului va avea loc pe 1 iunie, cu începere de la ora 18.00, în sala mare a teatrului, iar la ora 19.00 şi în ziua de 2 iunie, vizitatorii vor putea viziona spectacolul "Pierdut într-o furtună de petale de flori de sakura" interpretat de trupa de teatru din Tokyo, Engeki Ensemble.

În zilele de 3 şi 4 iunie, în holul teatrului vor fi organizate master-classuri de iniţiere în tehnica origami, vor fi organizate jocuri tradiţionale nipone. În ziua de 4 iunie va fi prezentat spectacolul "Fulger în toamnă tîrzie" în interpretarea trupei de dans Kanazawa Butoh Kan.

Miercuri, 5 iunie, în holul teatrului va fi organizat un master-calss de iniţiere în tehnica origami şi un mini master-class despre originile limbii japoneze.

Pe 7 iunie, vizitatorii vor avea ocazia să admire o expoziţie de ikebane, pe 8 iunie vor continua master-classurile de origami, iar în ziua de 9 iunie va fi prezentat spectacolul "Dojo-ji" în interpretarea trupei de teatru Yamanote Jijosha.

Costul biletelor la manifestaţii variază între 70 şi 90 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав