X 
Cutremure stiri: 506

La Chișinău se deschid tabere de vară pentru copii

28 mai. 2013,, 09:00   Societate
10023 0
Foto : aviaflot.su
Circa 20 de mii de copii se vor putea odihni în această vară în taberele de sănătate pentru copii din capitală. Șefa Direcției generale educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a comunicat pentru NOI.md că procesul de pregătire pentru sezonul de vară este deja în plină desfășurare.

"În acest an, în școlile din capitală vor fi deschise 36 de tabere de odihnă cu sejur de zi. În ele vor putea să se odihnească peste 3 mii de copii. Sezonul de vară în aceste tabere va începe la 3 iunie și va dura 15 zile", a menționat ea.

Potrivit Tatianei Tverdohleb, în acest an este planificată închirierea spațiului în șapte tabere staționare. În prezent continuă concursul pentru închirierea lor, astfel încît acestea vor începe sezonul cu cîteva zile mai tîrziu.

În acest sezon, o foaie de odihnă la o tabără cu sejur de zi costă 740 de lei. Prețul foilor de odihnă la o tabără staționară este de 1350-1450 de lei. Aici copiii se vor odihni 10-12 zile. Părinţii vor achita doar 20% din cost, iar restul va fi achitat de municipalitate. Tradiţional, 20% din foile de odihnă vor fi acordate copiilor orfani şi celor din familii socialmente vulnerabile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав