Cutremure stiri: 502

Greceanîi către Medvedev: Nimeni nu va reuşi să rupă relațiile cu Rusia

9 iun. 2017,, 09:01   Politică
3595 4

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, şi preşedintele partidului rus de la guve "Edinaia Rossia", prim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, au semnat joi, la Moscova, un acord de ernarcolaborare.

Potrivit presei ruse, ei au discutat agenda actuală de cooperare între partide, posibilităţile de realizare a proiectelor comune, precum şi evoluţia ulterioară a relaţiilor între Moldova şi Rusia.

Medvedev s-a arătat mulţumit de intensificarea cooperării între cele două state la toate nivelurile.

"Avem relaţii bune de partid şi aş vrea ca aceste relaţii să se transforme în legături de prietenie mai moderne între ţările noastre, pentru că este absolut evident că relaţiile dintre state rămîn în urmă de relaţiile între partide", a spus el.

Liderul PSRM a menţionat că formaţiunea sa mereu a pledat pentru parteneriatul strategic cu Rusia.

"Relaţiile de prietenie cu Rusia s-au dezvoltat timp de secole şi nimeni nu va reuşi să le rupă", susţine ea.

La întrevedere au mai participat, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Andrei Neguţa, preşedintele Consiliului Suprem al formaţiunii "Edinaia Rossia", Boris Grîzlov, şi secretarul general al Consiliului partidului, Serghei Neverov.

Preşedintele Igor Dodon a salutat semnarea acordului.

"Mă bucur pentru colegii mei, care astăzi au semnat un acord de cooperare între PSRM şi "Edinaia Rossia" ", a subliniat Preşedintele, care, potrivit legii, nu poate fi membru de partid. Formal, el a plecat din formaţiune pe 18 decembrie 2016, înainte de a fi învestit în funcţia de Preşedinte.

Precizare: "Edinaia Rossia" are semnat un acord de cooperare şi cu Partidul Democrat din Moldova. Acesta fost semnat în anul 2010 de fostul lider al PDM, Marian Lupu, şi preşedintele Consiliului Suprem al "Edinaia Rossia", Boris Grîzlov. Totodată, un acord similar "Edinaia Rossia" a semnat cu partidul transnistrean "Obnovlenie", care deţine majoritatea mandatelor în parlamentul autoproclamatei RMN.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав