Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Planul de acţiuni privind Strategia naţionale de dezvoltare regională 2016-2020, aprobat

9 iun. 2017,, 14:50   Economie
2497 0

Guvernul a aprobat Planul de acţiuni privind implementarea Strategiei naţionale de dezvoltare regională pentru anii 2016-2020.

Planul a fost elaborat în baza a trei obiective specifice: acces asigurat la servicii şi utilităţi publice calitative, creştere economică sustenabilă asigurată în regiuni şi guvernanţă îmbunătăţită în domeniul dezvoltării regionale.

Acţiunile prevăzute în Plan vizează dezvoltarea infrastructurii de importanţă regională şi locală, a principiilor de regionalizare a serviciilor publice în domeniile gestionării deşeurilor solide şi alimentării cu apă şi canalizare, conceptualizarea reţelei de centre urbane.

O atenţie sporită este acordată consolidării şi dezvoltării economiei regionale, a infrastructurii turistice în regiunile de dezvoltare, precum şi consolidării cadrului instituţional şi a potenţialului administrativ.

În opinia autorilor, Planul va asigura dezvoltarea echilibrată şi durabilă în toate regiunile de dezvoltare ale Republicii Moldova. Realizarea Planului este estimată la 7,357 miliarde de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?