X 
Cutremure stiri: 504

Lupu ar putea fi reales președinte al Parlamentului

29 mai. 2013,, 16:03   Politică
3075 1
Foto: timpul.md
Liderul partidului Democrat, Marian Lupu, ar putea fi reales în funcția de președinte al Parlamentului. Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă deputatul Ion Hadârcă, care face parte din grupul reformatorilor liberali, relatează NOI.md.

Deputatul a spus că democrații pretind funcția de spicher, din moment ce funcția de prim-ministru va reveni liberal-democraților, relatează NOI.md. „Potrivit ultimelor ecouri, la întîlnirile dintre Marian Lupu și Vlad Filat s-a discutat subiectul privind realegerea lui Lupu în calitate de președinte al Parlamentului, dar și despre consecutivitatea altor funcții. De asemenea, PLDM a reiterat că vrea funcția de premier”, a declarat Ion Hadârcă.

Deputatul a mai spus că, deși anterior partenerii la negocieri au convenit ca componența noului guvern să fie neschimbată, unii dintre negociatori pretind încă o structură.

“Au fost dezbateri, dar sînt ambiții. Interesele vin din umbra celor care participă la negocieri. Există o singură structură ministerială pe care o rîvnesc și ceilalți parteneri. Lucrurile încă nu s-au clarificat pe deplin”, a menționat Hadârcă.

Astăzi este ultima zi cînd candidatul la funcția de prim-ministru, Iurie Leancă, mai poate purta discuții cu partidele parlamentare în vederea creării unei majorități parlamentare care ar vota componența guvernului. Joi, 30 mai, acesta trebuie să vină în fața Parlamentului pentru a solicita votul de încredere. Unii susțin că guvernul ar putea să nu fie votat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав