Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Tinerii reținuți ieri în centrul capitalei au furat 1,5 milioane de lei

29 mai. 2013,, 16:25   Societate
4223 1
Foto: publika.md
Tinerii reținuți ieri în centrul capitalei sînt bănuiți de fabricarea și punerea în circulație a cardurilor bancare false. Potrivit Ministerului de Interne, aceștia au reușit să sustragă din bancomate circa 1,5 milioane de lei.

În cadrul percheziției corporale și cercetării la fața locului, oamenii legii au depistat peste 20 de carduri bancare false şi circa 50 de mii de lei.

În urma cercetărilor s-a dovedit că tinerii, ambii de 20 de ani, sînt originari din Chişinău şi fac parte dintr-o grupare specializată în fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor bancare false, care acţiona pe teritoriul R. Moldova, Ucrainei și SUA.

De asemenea, într-unul din apartamentele utilizate de membrii grupării a fost identificat laboratorul unde erau fabricate cardurile bancare şi mijloace bănești în diferite valute în valoare de peste 100 de mii de lei.

În total, membrii grupării au fabricat și au pus în circulație peste o mie de carduri bancare false, majoritatea aparținînd băncilor comerciale din SUA. Prin intermediul acestora au fost înregistrate peste 2 mii de tentative de extragere a banilor, dintre care circa 700 de tentative s-au soldat cu succes.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare, tinerii riscă privaţiune de libertate de la 4 la 8 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?