X 
Cutremure stiri: 504

Peste 200 de oameni au fost reținuți în urma protestelor anticorupție din Rusia(FOTO)

12 iun. 2017,, 17:10   Externe
2312 3

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost reținut înainte să plece de la domiciliu, pentru a participa la manifestaţii neautorizate la Moscova, a anunţat soţia acestuia, relatează BBC News.

El i-a îndemnat însă pe oameni să protesteze în continuare față de corupție, iar peste 200 de oameni au fost reținuți în urma acestor manifestații.

”Aleksei a fost arestat la intrarea în blocul nostru. Planurile noastre nu s-au schimbat”, a anunţat Iulia Navalnîi într-un mesaj postat pe Twitter. În același timp, liderul opoziției din Rusia și-a îndemnat susţinătorii să participe la mitinguri împotriva corupţiei în întreaga Rusie.

Oamenii l-au ascultat, iar peste 200 dintre ei au fost reținuți. Mai precis, aproximativ 1.000 de protestatari au început să se îndrepte din Piața Pușkin spre Kremlin, însă au fost opriți de barierele instituite de poliție cu ocazia unui festival al costumelor de epocă pe strada Tverskaia, în centrul
capitalei.

Totodată, aproximativ 3.000 de susținători ai lui Navalnîi s-au reunit la Novosibirsk, în Siberia, manifestații de mai mică amploare avînd loc la Krasnoiarsk, Kazan, Tomsk, Vladivostok și în alte cîteva orașe.


Acesta este al doilea val de manifestații după cel din martie organizat de Navalnîi, care duce o campanie anticorupție pe internet și și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2018. Aproximativ 600 sute de persoane au fost arestate în Moscova, atunci, în cursul celei mai mari manifestații antiguvernamentale din ultimii ani. Totodată, Aleksei Navalnîi a fost și el arestat pentru 15 zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав