Cutremure stiri: 504

Barroso susţine că membrii UE pot face o pauză de la AUSTERITATE

30 mai. 2013,, 10:51   Externe
2649 0
Foto : tribuna.md
Ajunge cu austeritatea, e timpul pentru relansarea economică. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că statele uniunii pot, în sfîrşit, să ia o pauză după ani de austeritate. Cele care şi-au făcut temele, inclusiv Romînia, se pot concentra pe creşterea economică. În discursul privind starea economică a Uniunii Europene, Barroso nu s-a sfiit să acuze situaţia din Franţa, fapt care a stîrnit un adevărat scandal la Paris.

Ţinta de trei la sută pentru deficitul bugetar este piatra de moară a multor state, inclusiv din zona euro, unde nerespectarea acestui prag atrage sancţiuni. Dar preşedintele Comisiei Europene s-a arătat îngăduitor şi le-a mai dat timp ţărilor aflate în dificultate să-şi pună în ordine finanţele publice. Este vorba despre Olanda, Belgia şi Portugalia, care au primit un răgaz de un an, dar şi de Franţa, Spania, Polonia şi Slovenia care au la dispoziţie încă doi ani.

Barroso a mai cerut Franţei să accelereze reformele şi în urmă cu două săptămîni, dar de data aceasta insistenţa sa a fost luată ca un afront de către preşedintele Francois Hollande.

Economia Franţei a intrat pentru a doua oară în recesiune în patru ani, iar pînă acum rezultatele conducerii socialiste de la Paris nu arată deloc bine. Cea mai mare problemă este rata şomajului care a atins cote record şi care a devenit prioritatea preşedintelui Francois Hollande.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав