Cutremure stiri: 506

Reacția oficialilor europeni față de învestirea noului Guvern

31 mai. 2013,, 17:11   Politică
4301 4
Foto : ora-news.com
Oficialii europeni salută învestirea noului Guvern în frunte cu Iurie Leancă. Aceștia și-au exprimat convingerea că R.Moldova a pus punct tensiunilor politice iscate în ultima perioadă între partidele de guvernămînt, notează NOI.md.

Comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate, Stefan Fule, care a vizitat de curînd Chișinăul, a felicitat întreaga republică, lăsînd un mesaj pe un site de socializare.

”Moldova: felicitări noului Guvern de coaliție. Acum este timpul de lucrat asupra reformelor și asupra unui guvern democratic de separare a puterilor în stat”, a notat Stefan Fule.
O părere pozitivă în acest sens a fost exprimată pe același site de socializare și de către vicepreședintele Parlamentului European, Jacek Protasiewicz.

„Moldova are o nouă guvernare proeuropeană, în frunte cu Iurie Leancă. Este o noutate bună atît pentru Parlamentul European, cît și pentru satisfacția mea personală, după două vizite de mediere avute acolo”, scrie Protasiewicz.

Ieri, Parlamentul R.Moldova a votat componența Guvernului în frunte cu Iurie Leancă și programul de activitate al acestuia. Pentru noul Guvern au votat 58 de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав