Cutremure stiri: 502

Acordul de constituire a Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană, PUBLIC

3 iun. 2013,, 10:25   Politică
3403 1
Foto : noi.md
Acordul de constituire a Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană şi anexele acestuia vor fi făcute publice astăzi. Cel puţin asta este promisiunea preşedintelui PD, Marian Lupu. Deocamdată, semnatarii documentului refuză să dea detalii despre prevederile acordului, dar spun că acesta diferă considerabil de precedentul act, anunță publika.md.

Liderul democraţilor dă asigurări că mecanismele de funcţionare a noii coaliţii sînt bine stabilite, iar acest lucru va îmbunătăţi sistemul de guvernare.

Unul dintre puţinele puncte ale acordului, cunoscute pînă în prezent, este cel despre crearea Agenţiei Veniturilor Publice, în urma comasării Serviciului Vamal şi a Inspectoratului Fiscal.

Se pare că nici noul document nu prevede interdicţia de a vota cu reprezentanţii PCRM, dar semnatarii lui îşi propun să reglementeze prin lege funcţionarea coaliţiilor. Potrivit democraţilor, un proiect de lege în acest sens urmează să fie înregistrat în Parlament.

Acordul de constituire a Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană a fost semnat joi, înainte de votarea Guvernului și spicherului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав