Cutremure stiri: 505

Jurist: Nici acum nu e clar unde sînt banii furaţi de la BEM

22 iun. 2017,, 14:30   Economie
1806 4

Chiar şi după pronunţarea celei de-a treia sentinţe în dosarul Băncii de Economii (BEM), nu este clar unde sînt banii furaţi de la Bancă, consideră juristul Pavel Midrigan.



El a spus că pe el, la fel ca şi pe mulţi alţi cetăţeni ai Moldovei, nu îl interesează că inculpaţii în dosarele penale privind fraudarea banilor de la bancă au fost condamnaţi la 7 sau la 19 ani de închisoare.

„Se spune că au fost pornite 11 cauze penale pe diferite acuzaţii în acest dosar. După pronunţarea sentinţei în privinţa lui Ilan Şor eu nu am auzit nimic despre bani. Unde sînt banii? Cine va restitui cei 5 miliarde de lei, de al căror furt este acuzat Şor? Cine este beneficiarul final?", se întreabă juristul.

El atrage atenţia că hotărîrea de judecată nu prevede o acţiune civilă privind încasarea mijloacelor pentru acoperirea prejudiciilor.

"Şor are o afacere ce funcţionează. Şi nu numai una. Averea lui va fi confiscată sau nu?", se întreabă Midrigan.

El a amintit că Ilan Şor este a treia persoană condamnată în dosarul BEM.

„Anterior, au fost condamnaţi fostul prim-ministrul Vlad Filat şi omul de afaceri Veaceslav Platon. Ei tot ar fi implicaţi în afacerea cu creditele de la BEM. Dar unde sînt banii? Nici acum nu e clar", a constatat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав