X 
Cutremure stiri: 506

Traian Băsescu: România nu recunoaște Kosovo din cauza Transnistriei

3 iun. 2013,, 15:18   Societate
4255 0
Foto: itar-tass.com
România nu simte nicio presiune internațională din cauza nerecunoașterii Kosovo, deoarece poziția Bucureștiului era cunoscută încă înainte de proclamarea independenței fostei provincii sîrbe în 2008. Prin urmare, autoritățile române vor acționa acum, urmărind acțiunile Belgradului și, în același timp, respectînd interesele Republicii Moldova legate de Transnistria.

Potrivit ediției gândul.info, acest lucru l-a declarat președintele român Traian Băsescu în timpul unei întîlniri cu prim-ministrul sîrb Ivica Dačić.

Potrivit lui Traian Băsescu, problema transnistreană "este o provocare politică" și pentru București.

La rîndul său, Ivica Dačić a afirmat că Serbia în ultimii ani a luat decizii deloc ușoare și a mulțumit României pentru poziția pe care a avut-o în toți acești ani.

În aprilie 2013, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cheamă statele membre UE care încă nu au recunoscut Kosovo să facă acest lucru în viitorul apropiat. După această decizie, premierul român Victor Ponta a declarat că, în problema Kosovo, România "trebuie să meargă împreună cu familia europeană."

Independența Kosovo este recunoscută în prezent de 99 de state membre ONU (din 193). În Europa, independența Kosovo, în afară de Serbia și România, nu a fost recunoscută de Grecia, Spania, Cipru, Slovacia, Bosnia și Herțegovina, Vatican.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав