Cutremure stiri: 502

Expert: România practic a finalizat ocuparea Moldovei, la rînd e Ucraina

4 iun. 2013,, 03:29   Politică
37173 22
Foto: roncea.ro
"Principala problemă este că potrivit diplomaților ucraineni, ei au o relație minunată cu Bucureștiul. Cei care înțeleg adevăratele scopuri ale României față de Ucraina, fie nu mai sînt în Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, fie au fost înlăturați de la procesul decizional", - a declarat într-un interviu pentru Regnum.ru comentatorul politic și fostul șef al Administrației de Stat a raionului Reni (regiunea Odesa) Andrei Bulgarov, comentînd informația cu privire la faptul că Ucraina în prezent duce tratative despre furnizarea de gaze prin România.

Anterior, președintele adjunct al "Naftogaz din Ucraina", Vadym Ciuprun a declarat că negocierile cu România privind furnizarea de gaze, se explorează capacitățile tehnice și tehnologice. În același timp Ciuprun a subliniat că nu trebuie să se uite că problema este foarte serioasă și "aici este nu numai economie, tehnologie și inginerie, dar și o componentă politică".

"În aceste negocieri va juca nu Ucraina, de fapt ea va fi jucată. Negocierile se vor desfășura foarte bine. Poate în cîteva etape dificile, dar în final va fi adoptată formula, de care va beneficia doar România”, prezice Bulgarov. "Trebuie să înțelegem că colțurile ascuțite care vor apărea în procesul de negociere, vor fi proiectate de București. Mai mult decît atît, ar trebui să ne așteptăm de la români la o „dragoste incredibilă" față de Ucraina. Deaceea, sînt sigur că, livrările vor începe, dar ce va cere în schimb România - este o mare întrebare", - a spus expertul.

"Anterior, Bucureștiul a arătat cum e să cîștigi avînd și cărți mai proaste. La urma urmei, care altă țară a avut norocul să participe la cele două războaie mondiale, să le piardă, dar să-și mărească teritoriul de aproape două ori?! Acum, influența României în Europa de Est a crescut în mod semnificativ, ocupația "soft" a Moldovei este aproape finalizată. Următoarele la rînd sînt Basarabia ucraineană și Bucovina. Deci, cum se va comporta România, cînd Ucraina, singură vrea să „înghită nada” Bucureștiului? - a declarat fostul șef al Administrației de Stat Reni. "Și, repet, cel mai grav lucru este că nimeni din administrația președintelui sau Cabinetul de miniștri nu înțelege sau nu vrea să înțeleagă ce amenințare comportă cererile de ajutor adresate românilor. Am atenționat în repetate rînduri conducerea țării asupra " problemei românești" , dar nu i s-a atras atenție atunci, iar acum nici atît”, - a concluzionat Andrei Bulgarov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав